Kosmetisk tandbehandling

Der kan være forskellige grunde til, at man er utilfreds med udseendet af sine tænder. De kan være skæve, gulnede, knækkede eller slidt ned, og for mennesker med et uskønt tandsæt kan det betyde alverden at få genetableret sit tandpastasmil. Pæne tænder vil hos de fleste være med til at øge selvtilliden, og man behøver bestemt ikke at være selvoptaget, fordi man overvejer kosmetisk tandpleje. 

Hvis man fra naturens side har skæve tænder, kan det give problemer med at bide ordentligt sammen og måske skabe hovedpine og smerter i kæberne. Skæve tænder rettes typisk i teenageårene, men en tandretning kan også foretages hos voksne i alle aldre. Der er flere forskellige måder at rette tænderne på, så her må du spørge os om råd.

Tænder kan have forskellige nuancer af hvid, og hvis man ryger eller drikker meget kaffe og te, vil tænderne ofte blive mere gule end normalt. I dag står hvide tænder højt på ønskesedlen hos mange, og vi kan bedømme, hvilke muligheder du har. En tandrensning vil i mange tilfælde være tilstrækkeligt til at fjerne en eventuel misfarvning.  

Knækkede og nedslidte tænder kan blive forsynet med en krone, der er en kunstig tand af porcelæn – ofte med en forstærkende kerne af guld. Porcelænstanden kan indfarves, så den får nøjagtig samme hvide farvetone som de øvrige tænder, og den kunstige tand kan holde i årevis.

Får dine tænder dig til at kigge væk fra spejlet? Er dine engang perlehvide nu triste eller misfarvede? Så har du brug for en smilefornyelse!

I en verden, hvor image er alt, søger mange mennesker at forbedre deres udseende ved hjælp af en smiley makeover .

Hvad er en Smile Makeover?

Smile makeovers er en form for kosmetisk tandpleje designet til at genoprette dit smil og forbedre dit udseende. De bruges primært til at behandle skæve, ujævne, misfarvede, skårede, brækkede eller manglende tænder. Smile makeovers bruges også til at behandle huller mellem tænderne. Mens smilefornyelser er effektive til at løse almindelige kosmetiske problemer, kan vi anbefale anbefale Invisalign eller bøjler som et alternativ til at rette et bidproblem.

Hos os er vores smil makeover – team, her for at hjælpe! Vi elsker at se den glæde, vores patienter har, når de ser forvandlingen af deres smil.

Hvorfor vælge en Smile Makeover?

Fordi et smukt smil er et vigtigt aktiv, undgår mange mennesker at vise deres tænder, fordi de frygter ikke at have det “perfekte” smil” eller et lidt mere naturligt udseende. Men uanset hvad din grund er, vil vi gøre det muligt for dig at få dit drømmesmil!

Der er flere spørgsmål, du kan stille dig selv, når du beslutter dig for, om du vil vælge en smile-makeover:

Er dine tænder så hvide, som du ønsker?

Er nogen tænder skårede, revnede eller slidte?

Har dit smil et gummiagtigt udseende?

Virker dine tænder for store eller små?

Er du okay med justeringen og afstanden mellem dine tænder?

Hvis du har nogle af disse problemer, så kontakt os for en vurdering af din situation!

Hvad retter en smil makeover op?

Smile makeovers bruger en række kosmetiske tandbehandlinger for at få dig til at føle dig mere selvsikker og se bedre ud. Når du bestiller en smilekonsultation hos vil vi foreslå en række procedurer for at få dig til at føle dig mere selvsikker og se bedre ud, herunder følgende:

Matchende tandfarve: Metalliske tandfyldninger kan erstattes af naturlige, tandfarvede restaureringer, der matcher farven på de omgivende tænder.

Tandfarve og skygge er vigtige at overveje før procedurer som porcelænsfiner, kroner, broer, kompositbinding og tandimplantater. Tandblegning anbefales ofte som en måde at reparere misfarvede tænder på.

Justering og afstand: Skæve, overlappende eller gabede tænder kan rettes og justeres, når det er nødvendigt, gennem tandregulering, Invisalign® eller forbedres med finer.

Udskiftning af manglende tænder: En eller flere manglende tænder kan påvirke dit udseende negativt, påvirke dit bid og øge din risiko for huller i tænderne, hvilket gør udskiftning til en integreret del af mundsundheden og ansigtets æstetik. Du kan erstatte manglende tænder via tandimplantater, broer eller delproteser.

Typer af Smile Makeover-behandlinger

Efter konsultation vil evt. anbefale flere kosmetiske tandbehandlingsprocedurer for at rette dit smils problemer. Nogle aspekter af dit smil, der vil blive gennemgået, inkluderer følgende:

Facader: Patienter med alvorligt plettede eller beskadigede tænder kan bruge tandfiner til at forbedre deres smil. De lukker mellemrum mellem tænderne, udjævner tandlængden, fjerner pletter, revner og skår.

Tandkroner: Når tænderne er alvorligt beskadigede, er en tandkrone en sandsynlig løsning. Fremstillet med et keramik eller porcelænsmateriale fungerer en krone ved at omringe hele tanden, hvilket beskytter den naturlige tand, mens den forbedrer dens udseende. Ligesom tandkroner hjælper finer med at lukke huller, fjerne pletter og fjerne revner eller skår.

Tandimplantater: Implantater er en glimrende måde at genoprette manglende tænder, fordi når proceduren er afsluttet, kan du nyde alle dine yndlingsaktiviteter og madvarer uden at bekymre dig om, at tanden bliver løs eller falder ud. I denne procedure implanteres en metalstolpe under tandkødet og fastgøres til kæbeknoglen for at erstatte manglende tænder.

Tandblegning: Blegning er en behandling til at lysne tænder, der er blevet gulnede og farvede med alderen. Det er også en almindelig behandling for at lysne tænder, der er sløvet af at spise fødevarer, der er kunstigt farvet eller plettet af at drikke kaffe, te eller vin. Whitening bruges også til at genoprette tænder, der er blevet misfarvede fra rygning og plakopbygning. Hvis du vil have et smil, der funkler, kan tandblegning hjælpe!

Invisalign®: Hvis du er klar til at rette dine tænder, kan du føle, at faste bøjler er din eneste mulighed. Sådan er det ikke længere! Invisalign® er et ikke invasivt alternativ til bøjlre. Du sætter bare skinnen ind og fjerner den, når det er nødvendigt, i modsætning til bøjler, der ikke kan fjernes.

Disse smil makeover-behandlinger vil fjerne dine bekymringer og sætte dig på rette vej til et mere attraktivt smil. Med smilefornyelser behøver du ikke vente med at smile godt! Ring på 47179060 for at høre, hvordan smilefornyelser får dig til at grine fra øre til øre!

TANDREGULERING

Ortodonti er et tandlægespeciale, der adresserer diagnosticering, forebyggelse og korrektion af forkert placerede tænder og kæber og forkert justerede bidmønstre. Det kan også bruges til modifikation af ansigtsvækst, kendt som dentofacial ortopædi.

Unormal tilpasning af tænder og kæber er meget almindelig. Næsten 50% af den udviklede verdens befolkning har ifølge American Association of Orthodontics malocclusions, der er alvorlige nok til at modtage ortodontisk behandling.

Selvom dette tal falder til mindre end 10% ifølge den samme AAO-erklæring, når der henvises til medicinsk nødvendig tandregulering. Der mangler dog afgørende videnskabelige beviser for de sundhedsmæssige fordele ved tandregulering, selvom patienter med afsluttet tandregulering har rapporteret en højere livskvalitet end for ubehandlede patienter, der gennemgår tandregulering. Behandlingen kan tage flere måneder til et par år og indebærer brug af tandbøjler og andre apparater til gradvist at justere tandposition og kæbejustering. I tilfælde, hvor malokklusionen er alvorlig, kan kæbekirurgi indarbejdes i behandlingsplanen. Behandling begynder normalt før en person når voksenalderen, for så vidt som præ-voksne knogler lettere kan justeres før voksenalderen.

En typisk behandling for forkert placerede tænder (maloklusion) tager fra et til tre år, med bøjler, der justeres hver fjerde til 10. uge.

Der er mange måder at justere maloklusion på. Hos voksende patienter er der flere muligheder for at behandle skeletafvigelser, enten ved at fremme eller begrænse væksten ved hjælp af funktionelle apparater, ortodontisk hovedbeklædning eller en reverse pull ansigtsmaske. Det meste ortodontisk arbejde begynder i det tidlige permanente tandbehandlingsstadium, før den skeletale vækst er afsluttet. Hvis skeletal væksten er afsluttet, er kæbeoperation en mulighed. Nogle gange trækkes tænder ud for at hjælpe den ortodontiske behandling (tænder trækkes ud i omkring halvdelen af alle tilfældene, oftest præmolarerne).

Ortodontisk terapi kan omfatte brug af faste eller aftagelige apparater. Det meste ortodontisk terapi leveres ved hjælp af apparater, der er fastgjort på plads for eksempel med bøjler, der er klæbende fastgjort til tænderne. Faste apparater kan give større mekanisk kontrol af tænderne; det optimale behandlingsresultat forbedres ved at bruge faste apparater.

Faste apparater kan f.eks. bruges til at rotere tænder, hvis det ikke passer til tandbueformen på de andre tænder i munden, til at justere flere tænder til forskellige steder, til at ændre tandvinkel på tænder eller til at ændre

positionen af en tandens rod. Dette behandlingsforløb foretrækkes ikke, hvor en patient har dårlig mundhygiejne, (da der kan opstå afkalkning, huller i tænderne eller andre komplikationer. Hvis en patient er umotiveret (i det omfang behandlingen tager flere måneder og kræver forpligtelse til mundhygiejne), eller hvis maloklusioner er mild.

Tandbevægelsens biologi og hvordan fremskridt inden for genterapi og molekylærbiologisk teknologi kan forme fremtiden for tandregulering.

Tandbøjler. (Togskinner)

Bøjler placeres normalt på forsiden af tænderne, men kan også placeres på den side, der vender mod tungen (kaldet linguale bøjler). Beslag lavet af rustfrit stål eller porcelæn er limet til midten af tænderne ved hjælp af et klæbemiddel. Metalbuen er placeret i en slids i beslagene, som giver mulighed for kontrolleret bevægelse i alle tre dimensioner.

Bortset fra metalbuernes udformning kan kræfter påføres ved hjælp af elastiske bånd, og fjedre kan bruges til at skubbe tænder fra hinanden eller lukke et mellemrum. Flere tænder kan bindes sammen med ligaturer og forskellige slags kroge kan placeres for at give mulighed for at forbinde et elastikbånd.

Klare aligners er et alternativ til bøjler, men der findes ikke tilstrækkelig dokumentation til at bestemme deres effektivitet.

image_2022-05-09_222030999
image_2022-05-09_222110750
image_2022-05-09_222208442
previous arrow
next arrow

Sidste nyt på stammen af Tandreguleringsmekanismer er Invisalign teknologien.